Goede ventilatie met de WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Bij Lucht & Ventilatie kunt u kiezen uit een breed scala aan WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, ontworpen om uw binnenklimaat te optimaliseren en energie te besparen. Een WTW-unit is een geavanceerd ventilatiesysteem dat de aanvoer en afvoer van lucht beheert, ook wel bekend als balansventilatie. Dit betekent dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en frisse lucht wordt aangevoerd, met minimaal warmteverlies.

Hoe werkt een WTW-unit?

WTW-units zijn voorzien van een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de verse buitenlucht. Hierdoor komt de binnenkomende lucht op een aangename temperatuur binnen. De luchtstromen blijven hierbij volledig gescheiden, wat zorgt voor een efficiƫnte warmteoverdracht. In de winter wordt voorkomen dat koude lucht het gebouw binnenkomt, terwijl in de zomer de bypass ervoor zorgt dat koelere lucht naar binnen stroomt, waardoor het binnenklimaat aangenaam blijft.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen horizontaal, verticaal of schuin worden gemonteerd, afhankelijk van de specifieke eisen van uw gebouw. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen. Bovendien zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits uitgerust met een hoogrendement warmtewisselaar van cellulose, die zowel warmte als vocht kan terugwinnen. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat zonder dat een condensafvoer nodig is.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Wij bieden ook WTW-units met een warmtewiel, dat gebruikmaakt van een sorptierotor om zowel warmte als vocht met hoog rendement terug te winnen. Dit zorgt voor maximale energiebesparing en draagt bij aan een stabiel en comfortabel binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en verlaag uw energiekosten terwijl u geniet van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Verken ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van onze geavanceerde ventilatietechnologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *