Luchttechnische componenten van Lucht & Ventilatie: roosters

Bij Lucht & Ventilatie vindt u alles wat u nodig heeft op het gebied van ventilatieroosters. Ons gevarieerde assortiment ventilatieroosters is van essentieel belang voor zowel ventilatiesystemen als natuurlijke ventilatie, waarmee u de luchttoevoer en -afvoer van ventilatielucht nauwkeurig kunt regelen. Deze roosters zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en modellen, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Voorbeelden van de beschikbare opties zijn gevelroosters, nozzles/jet roosters, plafondroosters en kanaalroosters.

Onze verzameling roosters

De gevelroosters die wij aanbieden zijn ontworpen om een soepele luchtstroom mogelijk te maken, zowel van binnen naar buiten als andersom. Ze worden op buitenmuren geplaatst en zijn robuust genoeg om diverse weersomstandigheden te weerstaan. Veel van deze roosters zijn voorzien van insectengaas om ongewenste insecten buiten te houden. Ze zijn geschikt voor het afvoeren van lucht bij toepassingen zoals afzuigkappen, gaskachels of drogers, en kunnen ook dienen voor externe luchttoevoer bij hout- of pelletkachels.

Voor binnengebruik biedt Lucht & Ventilatie plafondroosters als een alternatieve optie. Afhankelijk van uw specifieke behoeften kunt u kiezen tussen toevoer of afvoer, en de gewenste vorm van het rooster (vierkant of rond). Deze plafondroosters maken het mogelijk om lucht met verschillende temperaturen toe te voeren, waardoor ze geschikt zijn voor zowel het koelen als verwarmen van ruimtes. Speciaal ontworpen voor panden met platen voor systeemplafonds, zijn er plafondroosters beschikbaar inclusief bijbehorende lichtgewicht geïsoleerde plenumbox voor een optimale luchtverdeling.

Onze kanaalroosters zijn specifiek ontworpen voor ronde ventilatiekanalen, zoals spirobuizen. Een voorbeeld uit ons assortiment is de KRR-kanaalrooster, met horizontale lamellen die handmatig verstelbaar zijn om de luchtrichting te wijzigen. Met een speciale hoeveelheidsregelaar kunt u bovendien nauwkeurig de luchthoeveelheid instellen, waardoor het rooster flexibel aangepast kan worden aan uw specifieke ventilatiebehoeften.